زمان پخت لوبیا چیتی
مرحله اول: خیساندن لوبیا چیتی قبل از پخت و پز
1- یک ظرف را با لوبیا پر کنید و سینک خود را باز بگذارید. لوبیا ها را زیر آب خنک بشویید و ظرف را تکان دهید تا آب هر طرف لوبیا را خیس کند. ظرف خود را به سمت بالا و پایین و یک طرف به طرف حرکت دهید تا کلیه لوبیا شسته شود.
نکته: شما فقط نیاز به خیساندن لوبیا های چیتی دارید. اگر یک قوطی لوبیا چیتی تهیه کرده اید ، آنها قبلاً پخته شده اند و فقط مجدداً گرم می شوند. اگر هر نوع لوبیای سیاه یا ترک خورده را مشاهده کردید ، آنها را بیرون آورده و دور ریخته و کنار بگذارید.
2- دانه های لوبیا را با ریختن آنها در یک کاسه بزرگ قرار دهید. هر کاسه ای که بتواند در یخچال شما جا شود مناسب است. لوبیای شسته را داخل کاسه بریزید.
3- کاسه را با آب پر کنید تا لوبیا ها در (13-10 سانتی متر) آب پوشانده شوند. آب کافی به کاسه اضافه کنید تا لوبیا ها به طور کامل آب شوند. لوبیا مقدار زیادی آب جذب می کند، بنابراین به اندازه کافی لوبیا را با آب بپوشانید. اگر چند لوبیا به بالا شناور شود، این بدان معنی است که مقداری هوا در پوسته به دام افتاده است. نگران این نباشید ، وقتی آب بیشتری می گیرند ، غرق می شوند.
4- کاسه خود را با یک درب یا پلاستیک بپوشانید. در صورت داشتن در برای کاسه آن را با درب ببندید. اگر ندارید ، یک ورق پلاستیکی از پلاستیک را روی قسمت بالا بکشید و برای بستن شدن کامل آن را دور لبه کاسه فشار دهید.
5- حداقل لوبیا را 24 ساعت در یخچال خود بگذارید. خیساندن لوبیا به آنها اجازه می دهد مقداری آب جذب کنند و هنگام پخت و پز آنها را کمی طعم دهنه تر کند. اگر حبوبات خود را خیس نکنید ، مدت زمان بیشتری برای پخت و پز آنها طول می کشد و طعم گچی می دهند. اگر آنها را خیس نکنید ، می توانند برخی از عوارض جانبی هضم کننده گوارش را نیز به همراه داشته باشند.
خیساندن سریع لوبیا چیتی در صورت نداشتن وقت (پخت بدون خیساندن لوبیا)
اگر عجله دارید لوبیای خود را با آب جوش خیس و بپزید. برای خیساندن لوبیا به سرعت، لوبیا ها را در یک صافی شست و شو داده و بشویید و سپس آنها را درون یک قابلمه بریزید. قابلمه را با آب کافی پر کنید تا تمام لوبیا ها زیر آب روند و سپس قابلمه را روی اجاق گاز خود گرم کنید. پس از شروع به جوشیدن ، شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید لوبیا به مدت 1 ساعت در آب بجوشد.
نکته: این عمل لوبیای شما را سریعتر از روش های سنتی خیس می کند ، اما ممکن است کمی طعم را تغییر دهد. بسیاری از آشپزها فکر می کنند که لوبیا های خیس شده سریع طعم بهتری می دهد ، به این دلیل که این نوع خیس کردن باعث می شود در حالی که داخل لوبیا نرم تر هست ، دارای پوستی محکم تر باشند.
مرحله دوم حبوبات خود را روی گاز بپزید
1- لوبیای خود را از یخچال یا قابلمه بیرون آورده و آنها را در یک صافی تخلیه کنید. لوبیا خیس یا سریع خیس شده خود را برداشته و آنها را درون یک ظرف صافی روی سینک خود بریزید تا آب تخلیه شود. صافی خود را کمی بالا و پایین تکان دهید تا آب اضافی آن برطرف شود. بگذارید لوبیا به مدت 1-2 دقیقه بنشیند تا تمام آب آن جدا شود.
2- لوبیای خود را در قابلمه ای بریزید. قابلمه را با آب، پر کنید. 1 قاشق غذاخوری (15 گرم) نمک را به آب اضافه کنید و آن را با یک قاشق چوبی مخلوط کنید.
3- لوبیاها را بیش از حداقل 2 ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید. گرما را در دمای متوسط روشن کنید و قابلمه خود را با درب آن بپوشانید. آب باید بعد از حدود 20-30 دقیقه بجوشد آید. اگر شروع به جوشیدن کرد ، گرما را کمی کم کنید.
4- در حالی که لوبیا در آن طبخ می شود ، چاشنی را به قابلمه خود اضافه کنید تا طعم آن تغییر کند. اگر دستور العمل خاصی را دنبال می کنید ، هرگونه چاشنی که باید در حین پخت و پز به لوبیا اضافه کنید اضافه کنید. اگر دستور العملی ندارید، با نمک شروع کنید ، که رایج ترین چاشنی برای افزودن لوبیا چیتی است. برای هر 1 پیمانه (450 گرم) لوبیا 1 قاشق غذاخوری (15 گرم) نمک اضافه کنید. هر چاشنی دیگری را که می خواهید ، اضافه کنید.
سیر ، نمک سیر ، رزماری ، آویشن و فلفل کاین همه گزینه های محبوب هستند که با لوبیا چیتی به خوبی جفت می شوند.
5- هر 15-20 دقیقه یک بار همی بزنید تا همه لوبیای شما خوب پخته شود و هر نوع چاشنی را با هم مخلوط کنید. بطور دوره ای لوبیای خود را با یک قاشق چوبی هم بزنید تا از گرم شدن یکنواخت آنها اطمینان حاصل شود. اگر خیلی محکم هم بزنید ، می تواند مقداری لوبیا را خرد کند!
6- بعد از گذشت 2 ساعت از پخت و پز ، لوبیا را بررسی کنید تا ببینید پخته شده است. از چنگال یا قاشق چوبی خود استفاده کنید تا یک دانه لوبیا را جدا کنید. بگذارید حداقل 45 ثانیه سرد شود و سپس آن را گاز بگیرید. اگر لوبیا نرم، و خوش طعم باشد، لوبیا آماده شده است. اگر هنوز سفت است ، آن را 30 دقیقه دیگر بپزید. اگر قسمت داخلی کاملاً سفت و محکم است، برای بررسی مجدد زمان بیشتری را صبر کنید.
بعد از اینکه پخت و پز انجام گرفت ، لوبیا ها را در یک صافی تخلیه کنید.
زمان تقریبی پخت لوبیا چیتی در قابلمه و زود پز
1- لوبیا های چیتی که خیس نشده حدود 25 دقیقه زمان برای پخت در زود پز لازم دارند.
2- لوبیا های چیتی خیس خرده ، حدود 3 تا 10 دقیقه زمان زمان برای پخته شدن دارند.
3- برای پخت لوبیا چیتی در قابلمه حدود 2 ساعت و نیم زمان نیاز است.
بسته به مدل زودپز ، اندازه حبوبات و سن لوبیای خشک شده ، زمان پخت و پز ممکن است متفاوت باشد.