دمای فر برای پیتزا + زمان پخت
بعضی اوقات میشه ساعت ها برای تهیه پیتزا وقت میگذارید و تمام محتویات آن را با دقت و به اندازه ترکیب می کنید اما بعد از پخت و دیدن و مزه کردن آن به خودتون میگید، بی خودی چرا انقدر وقت گذاشتم، این دیگه چیه! پس چرا اونطوری که گفته بودن نشد. خوب شاید دما یا درجه فر را درست تنظیم نکردید که رعایت آن یکی از مهمترین نکات پخت پیتزای حرفه ای است.
با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی چند نکته مهم به علاوه دمای پیشنهادی در پخت پیتزا بپردازیم.
نکته 1 – فر را پیش گرم کنید
قبلا از گذاشتن پیتزا، فر باید پیش گرم شده باشد، درست است که این کار زمانی را از شما میگیرد اما قرار دادن پیتزا در فر سرد باعث بد قیافه شدن و سفت شدن آن بعد از پخت می شود.
فرآیند پخت خمیر پیتزا، شامل یک زنجیره ای از اتفاقات هست که در آن با افزایش دما مخمر یا بگین پودر شروع به پس دادن گاز می کند، آب خمیر بخار می شود، خمیر شروع به انبساط یا باد شدن می کند و کم کم خمیر به قهوه ای سوخته در می آید. اگر این فرآیند در دمای درستی انجام نگیرد منجر به بدشکل شدن و خراب شدن آن می شود. به طور مثال ممکن است خمیر رنگ خوبی پیدا کند اما خمیر آن خوب پخته نشده باشد.
یکی از راه های جلوگیری از این حالت پیش گرم کردن فر هست. به همین خاطر فر را در دمایی که گفته خواهد شد تنظیم کنید و بگذارید تا گرم شود. اگر از ظرفی برای گذاشتن پیتزا روی آن در فر استفاده می کنید آن را در این مرحله وارد فر کنید تا به آرامی گرم شود، چون ورود ناگهانی آن به فر بعد از گرم شدن ممکن است باعث ترکیدی آن شود.
نکته 2 – تنظیم درجه دما
اگر تا به حال چک نکردید که حداکثر دمای فر شما چقدر است، همین الان این کار را بکنید. معمولا حداکثر دمای فرها حدود 250 سانتی گراد یا 500 فارنهایت هست.
بهترین دما برای پخت پیتزا این دما است، یعنی حداکثر دمای فر شما. این کار واقعا در پخت پیتزا معجزه می کند. اما شاید بپرسید آیا این دما باعث سوختگی پیتزا نخواهد شد؟ جواب بله است اگر زمان پخت زیادی طول بکشد. پس حتما نکته زمان پخت در ادامه را نیز بخوانید.
بعد از تنظیم حالت فر خود را روی bake بگذارید نه broil یا پخت حرارتی چون این کار باعث می شود سطح پیتزا زودتر از زیر آن پخته شود که کار اشتباهی است. پخت bake به این معنی است که دما از پایین پیتزا به آن وارد می شود که در این مورد توصیه می شود از این حالت استفاده کنید.
بعد از این کار جنس ظرف شما و قرار گرفتن پیتزا در کدام قفسه فر اهمیت پیدا می کند. اگر ظرف پخت پیتزای شما شیشه ای یا سنگی است آن را در قفسه پایین و نزدیک به المنت های حرارتی فر قرار دهید و اگر از ظرف فلزی استفاده می کنید آن را در قفسه های وسط یا بالا قرار دهید چون ظرف فلزی حرارت را زودتر انتقال می دهد و قرار گیری آن در پایین منجر به سوختگی نان قبل پخت می شود.
نکته 3 – مدت زمان لازم برای پخت پیتزا در فر
سوال بعدی این هست که چقدر زمان لازم است تا پیتزا در چنین دمای بالایی (250 سانتی گراد) در فر باقی بماند. جواب،زمانی کوتاه. این زمان بین 4 تا 7 دقیقه است. اما نگاه شما همیشه باید در این مدت به آن باشد تا به محض رسیدن پیتزا به رنگ مناسب و پخش بوی پختگی، آن را از فر بیرون آورید.
بعد از پخت پیتزا را بیرون آورید و اجازه دهید به آرامی خنک شود. امیدوارم مقاله امروز برای شما مفید بوده باشد. براتون آرزوی سلامتی همیشگی در کنار خانوادتون می کنم و موفق باشید، خدانگهدار.
12 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از راهنمائیتون همیشه پیتزاهام سفت میشد چون ۱ساعت داخل فر میگذاشتم به دستور پخت آشپزی غلط بود
الان دارم به روش درست میکنم امیدوارم خوب بشه
خیلی عالی من انجام دادم خوب دراومد
ای بدک نشد بدستور پختتون سلطونم
دم شما گرم…عااالی بود
حرف شما صحیح آشپزی حوصله میخواد و دقت نداشته باشی برا بعضیا میشه مزخرف
خیلی خوب بود من طبق متن شما انجام دادم خیلی هم عالی بود ممنون بابت راهنمایتون
خیلی هم خوش مزه و خوش قیافه شده عالی
عالی من انجام دادم خوب شد ممنونم
برا منم درست کن 😋😋😋
ممنون از مقاله آموزنده شما بزرگواران
دستور بختتون مزخرف بود واقعا مزخرف
کجاش مزخرف بود خیلی هم خوب به نکات مهمی اشاره کردن